Zag twee beren broodjes smeren.

Zou het helpen mochten we allemaal berenpakken dragen? Een fluffy velletje op de droge mensenhuid. Met een fleece dekentje in de zetel is het toppunt van gezelligheid. Ik beken.

In de bioscoop werd de fictie, realiteit. Bij het zien van hondenpuppies die onrecht werden aangedaan, reageerden mensen met open mond en bijna schreeuwend dat zoiets toch niet kan. In een later stadium in de film werd een jongentje van vijftien hard geslagen door zijn vader en niemand gaf nog een kick. De confrontatie is groot. Niet omwille van de reacties tijdens de film, daar horen ze sowieso niet. Analyses en chips zijn voor nadien, maar dat is een andere kwestie.

Ik kijk rond mij en zie overal mensen, ongerust over hun katten en honden terwijl een andere mens met dezelfde soort strakke huid wordt geslagen door een soortgenoot. Het is wereldnieuws als een man zijn trouwe viervoeter redt uit een kolkende waterstroom. Ik laat een traan voor de sfeervolle muziek die onder het videootje werd gemonteerd. Dat andere filmpje waar duizenden mensen in India in een gelijkaardige maar dodelijke strijd zijn verwikkeld met water en wind, swipe ik weg onder het mom dat er teveel onrecht is en ik het leven liever positief wil bekijken.

Ik sluit het raam om de wind niet te voelen, de ogen om de omgeving niet te zien. Ik beeld me in dat de mensen op straat hun onesies dragen. Het bestaat, want het staat op internet. Mensen dragen het vooral in huiselijke sferen.
Een man met een sip gezicht in een donzige onesie zit nog geen minuut in de drukke winkelstraat met zijn kartonnen bekertje en wordt direct omringd door andere onesies die hem willen knuffelen en helpen. In tegenstelling tot het mensengoed vinden we de bruine beer gezelliger en leuker.

‘kijk, hoe snoezig’ hoor ik mezelf zeggen, als een onschuldig klein hondje spartelend tegen mijn been plast. ‘nee, hoor het is niet zo erg, dat beestje kan er weinig aan doen’. Iets later loopt een peuter keihard tegen me aan, de ouders staan iets verder rustig een sigaretje te roken en ik loop direct vol met vooroordelen. De onschuld van dit kind telt niet eens mee. Diezelfde situatie met allemaal donzige berenpakken en we staan gezellig elkaar toe te lachen en te besnuffelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s