IJSLAND roadtrip November 2017

Deze 11-daagse rondreis in Ijsland leek mij een ideaal moment om voor de afwisseling een reisverslag samen te stellen. Het kan voor een nieuwkomer in het land, zoals mezelf, handig zijn om wat nuchtere info mee te pikken. Wij hebben ons gebaseerd op blogs, tips en tricks van anderen en vrienden die het pad reeds hebben geëffend. Datzelfde pad kunnen wij dus nu ook opnieuw delen.

IMG_0920

De winter leek ons een ideaal moment om dit eiland te bezoeken, vooral omdat het moment ons uitkwam, ten tweede omdat de algemene kosten iets lager liggen dan in het hoogseizoen en daaruit afgeleid is er ten derde gewoon ook minder volk aanwezig. De hoeveelheid bussen en grote groepen fotograferende en sms’ende medemensen zijn in de winter tot een minimum herleid. Ze zijn er zeker nog, daar kun je nooit onderuit, zeker niet op de bekende locaties zoals de Golden Circle waar je in alle brochures wel iets over terugvind.

Ons plan was om de ringweg te volgen, de belangrijkste weg in Ijsland, onderhouden en vooral regelmatig bereden. Omdat wij geen plannen hadden om het binnenland in te trekken met de wagen, hebben wij kosten gespaard door een gewone kleine wagen te huren met name een Hyundai i10. Ideaal voor twee personen en bagage gevuld met winterkleren. Een lifter meenemen zou een uitdaging zijn. We zijn net als de duizenden 4×4 wagens telkens op onze bestemming aangekomen.

Enkele weken voor onze aankomst werd in Ijsland een wit tapijt geleverd. Als je weet dat de zon aanwezig is tussen 10u30 en 15u15, dan zorgt dat witte landschap voor extra uren licht. Een uur voor de zon opkomt en een uur erna heb je al schemerlicht dat volstaat om een buitenactiviteit te doen.

IMG_0968Enkele wegen konden die extra laag niet verduren en werden gesloten. Dan gaat het hier vooral over wegen die naar het binnenland leiden en dat zijn er op zich niet zoveel. Het uitgangspunt is dat de ringweg altijd open blijft en zo goed als mogelijk wordt vrij gemaakt…

Behalve bij harde windsnelheden zo blijkt. Tot voor kort was het ondenkbaar dat de ringweg zou worden afgesloten, maar de vele toeristen in hun vele huurwagens werden de dupe van rondvliegende stenen en voor de algemene veiligheid wordt de ringweg dan gedeeltelijk afgesloten. De gevolgen voor de Ijslanders zijn niet min, want hierdoor worden zij werkelijk afgesloten van alle vormen van leven op dat moment. Maar de ingesteldheid van de Ijslanders is daarop voorzien “morgen zal alles weer anders zijn”. Effectief het weer verandert snel. In ons geval konden wij onze weg blijvend verder zetten, anderen hadden pech.

kaartje

Wij hebben het eiland volledig rond gereden en zijn telkens twee nachten blijven slapen per hotel zodat we niet constant verplicht waren om de ganse dag in de wagen te zitten. In tegenstelling met Amerikanen en Australiërs zijn wij dat ook niet echt gewoon. Om de twee dagen reden wij dus tussen de 200 en 350km. Nu moet ik wel bekennen dat de ritten van 350km niet zo fijn zijn als je ook nog hier en daar een tussenstop wil doen om wat buitenlucht mee te pikken, gezien de wegen en het land een terechte snelheidsbeperking van 90km/u hanteren. Rekening houdend dat je die snelheid zou kunnen aanhouden is dat wel doenbaar, maar in sneeuw en harde windstoten kun je beter je verstand gebruiken en iets trager gaan leven met alle gevolgen van dien. Eén zo’n tussenstop was het vliegtuigwrak D-40 in Sòlheimasandur. Het wrak kan je niet zien liggen vanop de parking naast de weg. Een wandeling van een kleine 4km is nodig op het zwarte strand met als enige referentie gele paaltjes die een soort pad uitstippelen. In ons geval was het zwarte strand bedekt met een sneeuwlaag en had de wind een kracht van 50km/u. Voldoende om je autodeur bij het openen in schaar te zetten, wat gelukkig net niet is gebeurd. Op de heenweg zat de wind hard in de rug, waardoor je liggend de weg kon afstappen. Op de terugweg kreeg je diezelfde lading vlak in je gezicht gecombineerd met sneeuwvlokjes die zandstralend je gezicht een facelift gaven. Wat was het fijn om terug in onze Hyundai te zijn.

IMG_0962

Waar je ook nog best even rekening mee houdt is je brandstoftank. Ieder bolletje op de kaart dat een dorp aanduidt, op het eerste zicht bestaande uit drie huizen heeft mogelijks wel een tankstation, doch niet altijd. Tank eer je begint. Je wil niet leeglopen in het wijde landschap. Tankstations zijn ook de verzameling van alle nodige faciliteiten, de plaats voor een sanitaire stop, een koffie met refill en een hot dog of een andere vetgedoopte maaltijd. Op een groen slaatje hoef je niet te rekenen, maar het is er warm, er is leven en je kan er zelfs hoefijzers kopen voor je paard.

IMG_1276

IMG_1206

Ijsland heeft geen gebrek aan drinkbaar water, wat inhoudt dat wij onze bijvulfles regelmatig konden bijtanken. Dus net zoals in eigen land blijft de aankoop van petflesjes een grote verliespost als je weigert van de kraan te drinken. Als je op restaurant gaat hoef je zelfs niets te drinken te bestellen en kan je bij de maaltijd lekker slurpen van ijskoud tapwater en als je koffie drinkt krijg je garantie nog een tweede die je zelf kan bijvullen. Die zaken zorgen voor een aardig tegenwicht als je de prijzen van een flesje wijn of bier bekijkt. Dronken worden in Ijsland, daar moet je moeite voor doen of in ieder geval diep in je buidel tasten. Als je dat toch goed wil doen, koop je beter nog snel wat in de tax-free shop op de luchthaven voor je de huurwagen instapt. Drinken op je hotelkamer doet iedereen. Zelf hebben wij nog in Selfoss in de Netto, supermarkt wat fruit, kleine snacks en licht bier ingeslagen voor we de vele gehuchtjes hebben gekruist met enkel een tankstation als geldverslinder.

IMG_1038IMG_1106

 

Goed om weten is dat wij op geen enkel moment contant geld hebben nodig gehad, overal kan je betalen met je bankkaart. Behalve in het warmwaterbad van Höfn, vijf kleine ronde baden in een vrij landschap waar je mits een vrije bijdrage vrij gebruik van kon maken. Daar hebben wij wat euro’s achtergelaten. Helemaal alleen zaten wij daar, voor een tijdje tot nog twee verdwaalde toeristen hun zwembroek aantrokken en de wandeling in de sneeuw trotseerden om in het warme pure water het lichaam te laten ontspannen. Het leven moet soms niet veel hebben. De geur van het water moet je er wel bij nemen, maar verdwijnt ook snel in een gewenning. Dat geldt trouwens voor het gehele land, waar boilers onbestaande zijn en het warme zwavelruikende water gewoon uit de aarde komt. ’s Ochtends krijg je heel even het idee dat je een douche neemt in water met rottende eieren in. Die geur blijft je gelukkig niet de rest van de dag achtervolgen. Net als het idee om het Noorderlicht te moeten gezien hebben, zoals de vele foto’s in ieder hotel je willen laten geloven. Ook wij volgden de app en hebben slechts een lichte waaier groen aan de sterrenhemel gezien omdat de wolkendichtheid overheerste.

De bekende Blue Lagoon hebben wij aan ons laten voorbij gaan. De grote massa wordt daar in tourbussen gedropt en heeft veel weg van een Centerparcs uitstap in eigen land. Als je toch van plan bent om het eiland rond te rijden, dan stop je beter in Myvatn, waar je een gelijkaardig bad hebt met veel minder volk. En als je dan toch het land verder rond rijdt kun je aan de bekende plek Hvitserkur, waar een grote rots zichzelf heeft losgewerkt van de rest van het land, ook nog zeehonden bewonderen.

IMG_1355

Een tussenstop in Akureyri, de tweede grootste stad van Ijsland, heeft ons niet kunnen bekoren. Net als de hoofdstad Reykjavik, waar we al heel snel tussen te veel mensen terecht kwamen en de daarbij horende agressie op de weg van koning auto en zijn gebruikers. Diezelfde mentaliteit in de winkelstraten, gemaakt voor mensen die graag met geld in de ander zijn ogen wrijven, dreef ons direct terug naar lavavelden, warmwaterbronnen en de leegte van de grootsheid en de echte schoonheid van Ijsland.

 

Varia

Auto: Hyundai i10, Manueel, Benzine gehuurd bij Carrental AVIS budget.

Aantal gereden kilometers: 2157km

Hotels waar wij hebben verbleven:

Absolute aanraders zijn Hrifunes Guesthouse en VogaFjoss Farm Resort omdat zij er een persoonlijkere manier van werken op nahouden en echte verse ontbijten en keuken. De andere hotels waren op hun manier niet slecht maar niet meer bijzonder dan een hotel in een ander land. Omdat wij een vroege vlucht hadden hebben wij nog een nachtje in een Bed and breakfast geslapen vlakbij de luchthaven, de shuttle naar de luchthaven zat in de prijs inbegrepen.

Hotel 1: Borealis Hotel in Selfoss (2x nachten)
Hotel 2: Hrifunes Guesthouse  (2x nachten)
Hotel 3: FossHotel Vatnajokull in Hofn   (2x nachten)
Hotel 4: VogaFjoss Farm Resort in Myvatn  (2x nachten)
Hotel 5: Hotel Huni in Blonduos (1x nacht)
Hotel 6: FossHotel Raudara  in Reykjavik (1x nacht)
Hotel 7: Bed and Breakfast Keflavik Airport (1x korte nacht) (gratis shuttle)

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “IJSLAND roadtrip November 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s