Sieber updatet sabbat – blog.

Panikeert, ademt te diep, bezint, valt in een onbekend gat, kruipt er terug uit en zakt terug weg in een ander moeras. Ziet het licht opflikkeren en de kaars terug uitgeblazen worden. Het is lastig om mezelf te zijn.

Ik merkte op dat het leven meer zou moeten zijn dan ten dienste staan van zelfingenomen uitvinders. Dat was en is nog steeds mijn job, dat is wat ik kan, dus doe ik het ook. Het is een zekerheid, maar niet het grootste genot. Ik zocht en zoek naar meer, naar anders, naar een betere manier.

Het voorbije jaar had ik een zogenoemde sabbat ingepland. Wetende dat ik in het leven sta als zelfstandige is dat geen evidente keuze en nog steeds is dat het niet. De betekenis van die sabbat heb ik geenszins ingevuld volgens de normen die de vele duur betaalde levenscoaches er aan zouden geven. Ik doe nog steeds mijn best. Een volledige sabbat is niet mogelijk. Ik heb geen sociaal vangnet die mij kan helpen als het echt fout gaat. De ondernemer in mij laat ook niet toe die sabbat volledig in zijn waarde toe te passen, noch de overheid die toeziet dat alle moetens worden ingevuld.

Ik overleef nog steeds, maar slaag niet helemaal in mijn doelstellingen. Nochtans laat ik de maatschappelijke verwachtingen volledig aan mij voorbijgaan. Doch zijn die van mezelf te hoog. Ik zou moeten inperken. Dat kan niet zomaar. In mijn hoofd draait alles rond het feit dat alles wat ik doe ergens moet opbrengen. Niet financieel, gewoon een winst. Persoonlijk, emotioneel, lichamelijk. Alles heeft een doel. Het is een harde confrontatie om met mezelf in dialoog te gaan. Mezelf te testen en te ondergaan wat mijn beslommeringen zijn.

Het gaat wel. Het moet gaan. Nieuwe druk wordt gecreëerd bij het aflaten van de oude druk. Ik doe verder, omdat ik het ook wil. De enige uitspraak die mij bezig houdt is, ‘waar een wil is, is een weg’. Er ligt geen macadam op die weg, dat kan ik je verzekeren. Ik blijf bezig. Ik studeer. Ik werk. Ik speel. Ik schrijf. Ik geniet. Ik maak vuil en maak schoon. Ik investeer in mezelf om mijn ademhaling in balans te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s