Menselijk contact is de rode draad.

Ik heb de laatste tijd vaak gedacht en gezegd, het ook niet meer te weten. Doch blijf ik zoeken naar wat mij drijft. Ik blijf bezig. Ik wil spelen, dat is mijn doel. Daar werk ik aan.
De grootste uitdaging die hier mee gepaard gaat is het financieren van mijn doelen. Het liefst met zaken die je ook graag doet. Dus heb ik alles op een weegschaal gelegd. Ik denk een balans te hebben gevonden. Ik moet dit enkel nog waarmaken. Daar werk ik aan.

Met hulp van een loopbaancoach, kwam ik tot de conclusie dat mijn talenten om te werken met mensen, wat ik deed in productiewerk, mij energie geeft. Het ontbreken ervan de voorbije jaren zorgde ervoor dat ik soms met een nukkig gevoel naar buiten kwam. Ik leerde ook dat te veel van dit soort werk me onrust bezorgde. Dat ik het nodig heb, maar moet leren doseren. Dus ging ik op zoek naar een aanvulling van wat mij nog interesseert waarvan ik niet wist dat ik er voeling mee zou hebben. Ik volgde de opleiding relaxmassage therapeut bij Syntra. Dit was iets wat ik vooral deed om mijn eigen grenzen te verleggen. Om te ontdekken wat het met mij doet. Ik raakte dieper geïnteresseerd in de werking van het menselijke lichaam. Dit vehikel dat ons helpt en brengt op plaatsen waar we vanuit onze gedachten alleen niet zouden geraken, fascineerde me meer dan verwacht. Dat de verschillende verbindingen in het lichaam de nodige aandacht moeten krijgen, gaf mij persoonlijk nieuwe inzichten. Wat een massage doet met een mens. Dat het eigenlijk een eenvoudige kleine handeling is waar je als mens te weinig aandacht aan besteed. Dat je er heel hard kan van genieten en je zo tot rust kan brengen om er daarna weer keihard tegen aan te gaan. Dat ik het fijn vind om ze te krijgen is één ding, maar dat ik zelf rustig word door het te geven had ik niet verwacht. Dat ik een andere onbekende mens een massage kan geven en dat we dan beide met een voldaan gevoel terug weggaan, had ik niet zien komen.

Met deze onverwachte wendingen hoop ik een nieuw soort balans te hebben gevonden om ook het spelen de nodige aandacht te geven. Afhankelijk hoe de zaken zullen lopen, ben ik straks acteur, producer en masseur. Het rijmt niet helemaal. Net daarom heb ik lang getwijfeld of ik dit zou delen. Wat en hoe de mensen naar mij zullen kijken. Maar ach, het kan me niet schelen. Alles doen rijmen lukt toch niet. Het menselijk contact blijft wel een soort rode draad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s